Benoordenhoutseweg 28
2596 BB, The Hague

Benoordenhoutseweg 28

Asking price: € 775.000 k.k.

Icoon huisje
Walk-up flat

Icoon huisje
230 m2

Icoon huisje
5 rooms

Description

Fraai gelegen, in 2016 gerenoveerd, royaal 4-kamer appartement van 230 m² met twee badkamers, in het monumentale appartementencomplex “Huize Boschzicht” met balkon en eigen ruime berging in het souterrain. Recht tegenover het Haagsche Bos en op loopafstand van parken Arendsdorp en Clingendael, de gezellige winkels van de Van Hoytemastraat, het centrum en de Denneweg met zijn diversiteit aan restaurants. Zeer centraal gelegen ten opzichte van uitvalswegen en vlakbij het Centraal Station.

Het appartement is ruim van opzet, bevindt zich op de eerste etage en is bereikbaar zowel via trap en lift.

Indeling:
Afgesloten hoofdentree met bellen en brieventableau. Royale trap, bekleed met mahoniehout, en versierd met de twee originele bronzen gieren (Art Deco beeldhouwer Johan Coenraad) leidt naar de eerste etage en naar het appartement.

Ruime hal (10m²) met schitterend glas-in-lood ramen (vervaardigd door Johannes Heinrich (Hans) Liefkes, Den Haag) is verdeeld in drie gangen door middel van draaideuren, versierd met geëtst glas.
In de eerste gang is de meterkast (de bedrading en de meterkast is geheel vervangen in 2016) en toegang tot Master Bedroom Suite.
Master Bedroom Suite met eigen badkamer is licht en praktisch ingedeeld. De badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel, toilet, elektrische ventilatie en handdoekradiator. De suite heeft 7 opmaat gebouwde kasten voor kleding, schoenen en bedlinnen. De slaapkamer heeft een schitterend vrij uitzicht op het Haagse bos.

Royale L-vormige livingroom is toegankelijk via de master bedroom of via de tweede gang door de glas-in-lood suitedeuren.
Livingroom is heeft drie delen: de bibliotheek, de zitkamer met ingebouwde boeken- en opbergkast en de eetkamer met sfeervolle open haard. In de eetkamer bevindt zich een authentieke ingebouwde bar met verlichting van binnen en buiten, koelkast en spoelbak.
De openhaard wordt regelmatig gecontroleerd, de schoorsteenkap is vervangen in 2017.

De living room is voor twee derde voorzien van een massieve parketvloer (onderhoudsvriendelijk), gelegd in 2016 en voor het andere deel voorzien van een schitterende originele tegelvloer.
Aan de westzijde van het appartement bevind zich keuken en twee slaapkamers aan de zijkant van het complex (Mauvestraat), eentje met balkon en vaste opmaat gebouwde kasten.

De keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur zoals quooker, was- en spoelkraan, vaatwasser, etc. De keukenkasten bieden enorme bergruimte zowel boven als beneden en voorzien van soft close laders. Het aanrecht is bekleed met granieten blad.
Tegenover de keuken is nog een extra opslag ruimte (bijkeuken) voor voorraad. De bijkeuken is voorzien van grote aantal opmaat gemaakte kastplanken.
Tweede badkamer met ligbad, toilet, vaste wastafel en ruimte voor de wasmachine en droger.

Bijzonderheden:
· Nieuwe meterkast met bedrading (2016).
· Art Deco-stijl met behoud van zeer bijzondere originele details met o.a. fraaie glas-in-lood ramen, glas-in-lood suitedeuren, tegel vloer etc.
· Het appartement is voorzien van de voorzetramen met dubbel glas, die niet alleen werkt als isolatie maar is ook geluidwerend.
· Glas-in-lood ramen zijn van de buitenkant beschermd met extra voorzetraam.
· Elektrische ventilatie in alle badkamers, toiletkamer en keuken.
· Voormalig 7-kamer appartement.
· Huismeester en schoonmaker met extra service.

Algemeen:
Woonoppervlakte 230,4 m²
Inhoud 833,9m³
Blokverwarming
Water centraal voorzien
Uitstekend geïsoleerd met extra dubbele beglazing
Berging in de kelder
3 logeerkamers met eigen toilet en douche tegen geringe vergoeding te huur
Actieve VvE maandelijkse bijdrage € 660,11 excl. € 271,09 voorschot stookkosten
I.v.m. bouwjaar worden de algemene asbest en ouderdomsclausules in de koopakte opgenomen Notariskeuze voorbehouden aan koper, echter binnen het werkgebied Haaglanden
Rijksmonument
Eigen grond
Oplevering in overleg

Details


Acceptance

Price € 775.000 k.k.
StatusAvailable
AcceptanceIn consultation

Build

Apartment typeWalk-up flat, Apartment
Bottom floor1
Build typeExisting build
Build year1922
Maintenance insideGood
Maintenance outsideGood
ParticularsProtected town or village view

Surface and volume

Living surface230m2
Volume833m3

Layout

Rooms5
Bedrooms3
Number of floors1
FacilitiesTV cable

Energy

IsolationDouble glass
Hot waterCentral facility
HeatingBlock heating

Exterior areas

LocationIn residential area, Clear view
Balcony Yes (1)
ShedBox

Location

Interested in this property?

Contact us to make an appointment.
Call 070 324 55 66, or use the form below.