Duurzaamheid

Het verduurzamen van een huis levert vaak lagere kosten op voor de energierekening, maar het vraagt ook een flinke investering.
Sommige investeringen zijn snel terugverdiend, andere mogelijk wat minder snel. Ook zijn er subsidies die (een deel van) de kosten kunnen wegnemen.
En het is begrijpelijk als u door de bomen soms het bos niet meer ziet, want er kan zo veel!

We helpen u graag op weg bij de keuzes rond het verduurzamen van uw woning en hebben daarom een aantal links met interessante informatie op een rij gezet:

De groene menukaart

Hier ziet u vrij eenvoudig per woningtype wat de mogelijkheden zijn voor isolatie

Milieucentraal

Stichting Milieu Centraal is opgericht door de overheid in 1998 om mensen te helpen bij het maken van duurzame keuzes over energie en milieu in het dagelijks leven. Milieu Centraal is hét informatiepunt als u vragen hebt over isoleren, duurzaam verbouwen en alles daar omheen.

Nationaal warmtefonds

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren.

NVM

Hier leest u uiteraard de tips and trics van de NVM-Makelaars

Bij de aankoop van een nieuwe woning kunt u een hoger bedrag lenen als u geld gaat besteden aan verduurzaming van uw nieuwe huis. U krijgt weliswaar hogere hypotheeklasten, maar u betaalt iedere maand minder voor energie. Daarnaast stijgt de waarde van uw nieuwe huis, helpt u het klimaat en bent u voorbereid op wonen zonder aardgas.

Wilt u uw bestaande woning verduurzamen? Dit kan uiteraard met eigen middelen, maar ook kunt u hiervoor een lening afsluiten. Diverse geldverstrekkers bieden de mogelijkheid energiebesparende maatregelen te financieren door de bestaande hypotheek te verhogen.

Heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering van uw nieuwe woning of om de huidige hypotheek te verhogen? Uiteraard zijn we u daarmee ook graag van dienst!