Zorgeloos verhuizen met onze 9 verhuistips

U heeft uw nieuwe woning gevonden in Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorburg of Rijswijk? Gefeliciteerd! Zet de verhuisdozen maar alvast klaar. Een goede voorbereiding is onmisbaar voor een zorgeloze verhuizing. Maar hoe pakt u het verstandig aan? In samenwerking met VanderVelde Verhuizingen hebben we een aantal praktische verhuistips op een rij gezet:

Verhuistips

1. Begin op tijd met opruimen

Bekijk per kamer welke spullen u wel en niet wilt meeverhuizen. Een verhuizing is namelijk hét moment om door al uw spullen heen te gaan. Beslis voor uzelf welke spullen mee moeten en welke spullen u kunt verkopen, naar de kringloop brengen of weggooien. Begin hier op tijd mee, want dat bespaart u veel stress. Stel voor uzelf een deadline waarop u dit klaar wilt hebben.

2. Beslis wat u zelf wilt doen

We hoeven er niet omheen te draaien: verhuizen is een stressvolle gebeurtenis. En ook nog eens fysiek zwaar. Bepaal daarom wat u zelf wilt doen en wat u wilt láten doen.

Huurt u zelf een busje óf kiest u voor een Erkend Verhuisbedrijf zoals VanderVelde Verhuizingen. Zij hebben veel ervaring met verhuizingen in de regio Den Haag. U kunt ook een deel zelf doen en bijvoorbeeld de grote stukken door een verhuisbedrijf te laten verhuizen.

3. Vraag tijdig een offerte aan

Laat u de verhuizing uitvoeren door een verhuisbedrijf? Vraag dan op tijd een offerte aan. U kunt dan in alle rust alle mogelijkheden met het verhuisbedrijf doornemen. Ook kunt u dan vaak nog kiezen uit meerdere verhuisdata. Meestal is 8 weken voor uw verhuizing een offerte aanvragen voldoende om alles goed te plannen.

4. Tussentijdse opslag

Het kán zijn dat u tussentijdse opslag moet regelen voor uw spullen. Bijvoorbeeld omdat u nog niet direct de nieuwe woning in kan. Of als de spullen wegmoeten omdat we foto’s komen maken van uw huis. We kunnen u helpen met een tijdelijke opslagruimte.

5. Maak de verhuisdozen niet te zwaar

Let op het gewicht! Want té zware verhuisdozen werken niet prettig voor uzelf, uw vrienden of voor de verhuizer.

6. Geef kamers in het nieuwe huis een naam of nummer

Geef alle kamers in uw nieuwe woning een naam of nummer en zet dit op de etiketten van de verhuisdozen. De dozen kunnen dan direct in de juiste kamer worden gezet. Meet de deuren, doorgangen, kamers en ramen op het nieuwe adres ook goed op. Dit om te voorkomen dat spullen niet in het huis passen of opnieuw moet worden verplaatst.

7. Kies voor stevige verhuisdozen

Spullen inpakken is tijdrovend werk. Natuurlijk wilt u dat uw spullen netjes overkomen naar de nieuwe woning. Verhuis daarom uw spullen in een professionele verhuisdoos. Stevige verhuisdozen bestelt u eenvoudig online. U krijgt de dozen dan thuis bezorgt. Lekker makkelijk! Er zijn ook professionele verhuisdozen voor bijvoorbeeld boeken, kleding en schilderijen.

8. Zorg voor vrije parkeerplaatsen voor de deur

Voor een soepele verhuizing moet de verhuiswagen op korte afstand van uw deur kunnen parkeren. Dit geldt voor zowel de oude als de nieuwe woning. Heeft u daarvoor een parkeervergunning of tijdelijke verkeersmaatregel nodig, vraag dit dan op tijd aan bij de gemeente. Ook als er bijvoorbeeld een verhuislift nodig is, moet u goed kijken of daar genoeg ruimte voor is. Een verhuisbedrijf als VanderVelde Verhuizingen kan u hierover goed adviseren en regelt, als u dat wilt, alles.

9. Vergeet niet de oplevering van uw oude woning

Heeft u alles goed geregeld voor uw verhuizing? Dan kan de oplevering van uw oude woning nog een hele klus zijn. Verdiep u daarom tijdig in de eisen die hiervoor gelden. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Wanneer u deze tips opvolgt, zult u minder stress ervaren tijdens de verhuizing. Voor vragen over uw verhuizing kunt u contact opnemen met ons óf rechtstreeks VanderVelde Verhuizingen.