Duurzaamheid

Huis verduurzamen

Het loont vaak de moeite om een huis te verduurzamen, omdat dat scheelt energiekosten. Maar het vraagt ook een flinke investering. Sommige investeringen verdient u snel terug, andere wat minder snel. Ook goed om te weten: er zijn subsidies die de kosten deels wegnemen.

Het is begrijpelijk als u door de bomen soms het bos niet meer ziet. Want er kan zo veel. Hoe maakt u de juiste keuzes? We hebben we een aantal handige websites voor u op een rij gezet:

De groene menukaart

De Groene Menukaart

Hier ziet u vrij eenvoudig per woningtype welke mogelijkheden er zijn voor isolatiemaatregelen. Bekijk ook of uw gemeente meedoet.

Milieucentraal

Milieu Centraal

Stichting Milieu Centraal is in 1998 opgericht door de overheid. Het doel is om mensen te helpen bij het maken van duurzame keuzes over energie en milieu in het dagelijkse leven. Milieu Centraal is hét informatiepunt bij vragen over isoleren, duurzaam verbouwen en alles daaromheen.

Nationaal warmtefonds

Nationaal Warmtefonds

Kunt of wilt u de isolatiemaatregelen niet of niet volledig zelf betalen? Het Nationaal Warmtefonds biedt een verantwoorde en betaalbare financiering voor het verduurzamen van huizen en gebouwen.

NVM

NVM

Op de website van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs leest u uiteraard de tips and tricks van de NVM-makelaars.

Nieuw of bestaand huis verduurzamen

Als u een nieuw huis koopt, kunt u een hoger bedrag lenen als u geld gaat besteden aan verduurzaming. U krijgt dan weliswaar hogere hypotheeklasten, maar u betaalt maandelijks minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van uw nieuwe huis. U helpt het klimaat én u bent voorbereid op wonen zonder aardgas.

Wilt u uw bestaande huis verduurzamen? Dit kan natuurlijk met eigen middelen, maar u kunt ook een lening afsluiten. Diverse geldverstrekkers bieden de mogelijkheid energiebesparende maatregelen te financieren door de bestaande hypotheek te verhogen.

Heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering van uw nieuwe woning of om de huidige hypotheek te verhogen? Uiteraard helpen we u ook daarbij.