Zorgeloos verhuizen met onze 9 verhuistips

U heeft uw nieuwe woning gevonden in Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Rijswijk of Voorburg, gefeliciteerd!

Wanneer u gaat verhuizen is de juiste voorbereiding essentieel voor een zorgeloze verhuizing. Door middel van deze verhuistips helpen wij u graag op weg. Röttgering NVM Makelaars heeft in samenwerking met Oomen Verhuizers een aantal praktische verhuistips op een rij gezet om uw verhuizing zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Verhuistips

1. Begin op tijd met opruimen

Voor u gaat verhuizen is het aan te raden om per kamer te kijken welke spullen u wel en niet wilt mee verhuizen. Een verhuizing is namelijk hét moment om door al uw spullen heen te gaan. Beslis voor uzelf welke spullen moeten worden verhuisd, verkocht of weggegooid kunnen worden. Het is belangrijk om hier tijdig mee te beginnen zodat dit veel stress bespaart. Stel voor uzelf een deadline waarop u dit klaar wilt hebben.

2. Beslis wat u zelf wilt doen

Verhuizen wordt veelal gezien als een stressvolle en fysiek zware onderneming waarbij veel komt kijken. Wanneer u gaat verhuizen is het dus verstandig om te bepalen wat u zelf wilt gaan doen en wat u wilt laten doen. Gaat u bijvoorbeeld zelf een busje huren, of kiest u ervoor om te verhuizen met een Erkend Verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers. Zij hebben veel ervaring met verhuizingen in de regio Den Haag. U kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te doen en bijvoorbeeld de grote stukken door een verhuisbedrijf te laten verhuizen.

3. Vraag tijdig een offerte aan

Wanneer u ervoor kiest om uw verhuizing uit te laten voeren door een verhuisbedrijf, is het belangrijk om tijdig een offerte aan te vragen. U kunt dan in alle rust alle mogelijkheden met het verhuisbedrijf doornemen. Ook kunt u vaak nog kiezen uit meerdere verhuisdata wanneer u tijdig een offerte aanvraagt. Acht weken voor uw verhuizing een offerte aanvragen, is meestal voldoende om uw verhuizing goed ter kunnen plannen.

4. Tussentijdse opslag

Soms is het wenselijk om tussentijdse opslag te regelen voor u spullen tijdens uw verhuizing. Opslag van uw spullen kan handig zijn op het moment dat u bijvoorbeeld nog niet direct de nieuwe woning in kan. Ook kan tussentijdse opslag uitkomst bieden wanneer één van onze makelaars langskomt om foto’s te maken van uw woning. Mocht u geïnteresseerd zijn in het huren van een tijdelijke opslagruimte, eventueel in combinatie met uw verhuizing, klik hier en bekijk direct alle mogelijkheden.

5. Maak de verhuisdozen niet te zwaar

Let erop dat u de verhuisdozen niet te zwaar maakt. Dit werkt namelijk niet prettig voor uzelf, uw vrienden of voor de verhuizers van het verhuisbedrijf. Een maximaal gewicht van 15kg werkt het prettigst voor iedereen.

6. Geef kamers in het nieuwe huis een naam of nummer

Geef alle kamers in uw nieuwe woning een naam of nummer en zet dit op de etiketten van de verhuisdozen. Dat maakt het makkelijk om alles direct in de juiste kamer te zetten. Meet de deuren, doorgangen, kamers en ramen op het nieuwe adres ook goed op, hiermee voorkomt u dat u spullen niet in het huis passen of opnieuw moet worden verplaatst.

7. Kies voor stevige verhuisdozen

Het inpakken van uw spullen is een tijdrovende klus. Uiteraard wilt u dat uw spullen netjes overkomen naar de nieuwe woning. Verhuis daarom uw spullen in een professionele verhuisdoos. Stevige verhuisdozen bestelt u eenvoudig online, dit is makkelijk en deze worden aan huis bezorgd. Er zijn ook professionele verhuisdozen voor bijvoorbeeld boeken, kleding en schilderijen.

8. Zorg voor vrije parkeerplaatsen voor de deur

Voor een goed verloop van de verhuizing moet er op korte afstand van uw voordeur worden geparkeerd. Dit geldt voor zowel de oude als de nieuwe woning. Wanneer een parkeervergunning of tijdelijke verkeersmaatregel noodzakelijk is, moet dit op tijd worden aangeven bij de gemeente. Ook wanneer er bijvoorbeeld een verhuislift nodig is, dient u goed te kijken of er genoeg ruimte beschikbaar is. Een verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers kan u hier het beste over adviseren en regelt - indien gewenst - alles voor u.

9. Vergeet niet de oplevering van uw oude woning

Als u denkt alles voor uw verhuizing goed geregeld te hebben, staat u soms nog een hele klus te wachten met het opleveren van uw oude woning. Verdiep u daarom tijdig welke eisen hieraan gesteld worden, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wanneer u deze tips opvolgt, zult u minder stress ervaren tijdens de verhuizing. Voor vragen over uw verhuizing kunt u met ons contact opnemen of direct met Oomen Verhuizers.