Molenstraat 25-F
2513 BH, Den Haag

Molenstraat 25

Vraagprijs: € 839.500 k.k.

Icoon huisje
Herenhuis

Icoon huisje
135 m2

Icoon huisje
4 kamers

Omschrijving

Unieke 5 laags woning van ca.135m² met een groot souterrain met stahoogte en daglicht en een heerlijk zonnig dakterras middenin het historische Hofkwartier!

Op een uniek verstopt en stil plekje, in een Rijksmonument, grenzend aan Paleis Noordeinde en met directe toegang tot de Paleistuin.

Voor de maatvoering verwijzen wij u naar de plattegronden.

Indeling:
Entree via de dubbele openslaande deuren. Sfeervolle woon-/eetkeuken met composiet aanrechtblad en voorzien van diverse apparatuur o.a. koelkast, vaatwasser, oven, 4-pits inductiekookplaat en afzuigkap en voorzien van een natuurstenen vloer.

Via de Belgische hardstenen trap naar de gang met het toilet voorzien van fonteintje en de badkamer voorzien van ligbad, wastafelmeubel, design radiator en inbouwspots.

1e etage:
Via de trap met glazen wand bereikt u deze woon-/slaap-/studeerkamer met wit gesausde baksteenmuren met knipvoeg, de vloer is afgewerkt met prachtige (originele) hoogglans gelakte bijna 30 cm brede antieke vloerdelen, een balkenplafond en dubbele openslaande deuren met “frans balkon” aan de voorzijde geflankeerd door de originele raampartijen met natuurstenen elementen.

2e etage:
Via de trap met glazen wand bereikt u deze woon-/slaap-/studeerkamer met wit gesausde baksteen muren met knipvoeg, de vloer is afgewerkt met prachtige (originele) hoogglans gelakte bijna 30 cm brede antieke vloerdelen, een balkenplafond en dubbele openslaande deuren met “frans balkon” aan de voorzijde geflankeerd door de originele raampartijen met natuurstenen elementen.

3e etage:
Via de trap bereikt u deze woon-/slaap-/studeerkamer met sfeervolle open haard.

Deze etage is aan de Zuidwestzijde voorzien van een enorm groot drie dubbel beglaasd zijraam alsmede in de kap een groot dakraam die voorziet in een prachtige lichtinval.

Uiteraard zitten ook op deze etage met onder het nog werkende hijsoog, de dubbele openslaande deuren met frans balkon en heeft aan twee zijden 2 beglaasde uilengaten.

Tevens is er op deze etage een zeer ruim bemeten 2e toilet met wastafel en een bakstenen open haard partij.

Tenslotte gaat dezelfde trap weer door naar de kapetage eveneens met zijn hoogglans gelakte bijna 30 cm brede vloerdelen.

Deze etage ooit als atelier in gebruik, kan door het wegnemen van de slaapzolder en een trapje, weer in zijn oude hoogte van ca. 5 meter in de nok worden teruggebracht ten behoeve van het gebruik als atelier.

Vanaf deze kapetage voert nog een trapje naar de nok alwaar een overloop voorzien van bergruimte en met toegang tot het heerlijke en beschutte zonnige dakterras op het zuidwesten en met een schitterend uitzicht over de Haagse binnenstad, het Paleis Noordeinde en de paleistuinen.

Souterrain:
Deze is bereikbaar vanaf de parterre met tevens een trap voorzien van een glazen wand. De plafondhoogte bedraagt 210 cm en is gemeten op de balken van het wulvenplafond welke is afgewerkt met een karakteristieke knipvoeg en is aan de voorzijde voorzien van een raampartij met openslaande deuren met glasroeden en een koekoek met zware stalen afdekroosters.

Deze zeer lichte ruimte is voorzien van een tegelvloer en is uitstekend te gebruiken als hobby- of sport-, speelkamer of uiteraard als opslag- en wasruimte.

Gevel:
Koffiepakhuis in Industriële Neo-Renaissance stijl gebouwd in 1875 in opdracht van de handelaar in Indische waren Martinus Waterreus.

Het voormalige pakhuis bevindt zich direct achter de Koningspoort aan een rustig binnenterrein en is
in 1978 onder leiding van de bekende architect Joost Heuvelink tot in detail verbouwd tot een uniek woonhuis.

Dit unieke object is geschikt zowel voor wonen als voor werken of voor een combinatie van beide.

Algemeen:
Woonoppervlak circa 135m²
Inhoud circa 489m³
Bouwjaar 1875
Rijksmonument
Perceel grootte 31 centiare
Elektra: 9 groepen en aardlekschakelaar
Nieuwe CV Ketel installatie in 2023
Badgeiser
Subsidievoordeel van 38% ten aanzien van onderhoudskosten
Mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de directe omgeving
Ouderdoms-/ asbestclausule worden in de NVM koopakte opgenomen
Notariskeuze binnen gebied Haaglanden voorbehouden aan koper
Eigen grond
Oplevering: in overleg

De documentatie van deze woning wordt verstrekt via een Move account. Nadat u een bezichtigingsafspraak hebt ingepland, ontvangt u hierover een (activerings) email. N.B. Biedingen kunnen alleen worden uitgebracht via het Move account.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.nl

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Kenmerken


Aanvaarding

Prijs € 839.500 k.k.
StatusBeschikbaar
AanvaardingIn overleg

Bouw

Soort woonhuisHerenhuis, Hoekwoning
Soort bouwBestaande bouw
Bouwjaar1875
Onderhoud binnenGoed
Onderhoud buitenGoed
BijzonderhedenMonument

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte135m2
Perceeloppervlakte31m2
Inhoud489m3

Indeling

Aantal kamers4
Aantal slaapkamers2
Aantal verdiepingen6
VoorzieningenMechanische ventilatie, TV-Kabel

Energie

IsolatieDakisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Warm waterC.V.-ketel
VerwarmingC.V.-ketel, Open haard
KetelIntergas (2023, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

LiggingAan rustige weg, In centrum, Beschutte ligging

Locatie

Interesse in deze woning?

Neem contact op voor het maken van een afspraak.
Bel 070 324 55 66, of maak gebruik van onderstaand formulier.