Da Costastraat 42-B
2513 RP, Den Haag

Da Costastraat 42

Vraagprijs: € 1.165.000 k.k.

Icoon huisje
Herenhuis

Icoon huisje
225 m2

Icoon huisje
4 kamers

Omschrijving

Unieke, zeer royale en "verscholen" gelegen stadswoning van ca. 225m² met een heerlijke zonnige achtertuin, werkelijk een oase van rust, met achterom en twee zonnige balkons!

Het pand maakt deel uit van het voormalig klooster behorend bij de kerk aan de Elandstraat en is gelegen aan de rand van het geliefde en bruisende Zeeheldenkwartier.

Op loopafstand zijn gezellige winkelstraten, scholen, kinderopvang, de Paleistuin, diverse bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden te vinden. Het centrum van de stad is om de hoek, Scheveningen en het strand zijn eenvoudig per fiets of openbaar vervoer bereikbaar.

Er zijn ruime parkeermogelijkheden in de straat en het huren van een parkeerplaats in een garage in de buurt is mogelijk.

Het pand heeft twee verdiepingen met daar onder een ruime kelder van 38m², die overigens ook geschikt is als wijnkelder. Alle ramen in het huis zijn voorzien van dubbel glas. Zowel de binnen- als buitenkant is geschilderd in 2021, een gedeelte van het dak is vernieuwd in 2023 en de dakkoepel is dit jaar vernieuwd.

De unieke 3D rondleiding van Matterport vindt u op Funda, voor de afmetingen verwijzen we u naar de plattegronden.

De indeling is als volgt:
De ingang ligt aan de Da Costastraat, u betreedt de woning via een oude schoolingang langs een patio. Voorportaal met garderobe. Entree woning. Vestibule met toilet met fontein en meterkast.
Zeer grote open living in loft-stijl met niveauverschillen en welke is opgedeeld in een zithoek, een bibliotheek met op maat gemaakte boekenkasten, een werkplek, de eetkamer en natuurlijk de ruime woonkeuken met natuurstenen werkblad en voorzien van diverse apparatuur (o.a. nieuwe vaatwasser, koelkast (Miele) en een Boretti gasfornuis. De grote raampartijen zorgen voor veel daglichtinval en een prachtig zicht op de tuin en de hoge plafonds zorgen voor een ruimtelijk gevoel. De eetkamer/keuken is voorzien van Spaanse natuurstenenvloer, de living heeft eiken parketvloer.
Openslaande deuren naar de prachtige en op het zuiden aangelegde tuin met hele jaar door groen, 4 fruitbomen en een terras voor een grote eettafel. Vanuit de tuin is er een prachtig zicht op de achterzijde van de Elandkerk. Achter de tuin loopt een pad naar de Helmersstraat.
Technische ruimte met opstelplaats van de cv-ketel, mechanische ventilatie en aansluitingen voor de wasmachine/droger, een inpandige berging en toegang tot de zeer grote kelder van ca. 38m² met gewelfd plafond, stahoogte en welke uitermate geschikt is als wijnkelder.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers en een moderne badkamer met inloopdouche, dubbele wastafels en tweede toilet. De grootste slaapkamer heeft een ruim balkon gelegen op het zuiden en een ligbad met marmeren ombouw. De tweede slaapkamer wordt momenteel gebruikt als dressing met op maat gemaakte kastenwand. De derde slaapkamer grenst aan een tweede balkon en heeft een fraai uitzicht op de kerk en de omliggende tuinen.

Algemeen:
Woonoppervlakte 225m²
Inhoud 850m³
Elektra 5 groepen en ALS
CV-ketel Atag Blauwe Engel bouwjaar 2012
Energielabel A
Notariskeuze koper mits binnen werkgebied Haaglanden
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper
Beschermd stadsgezicht
Eigen grond
Oplevering in overleg, kan eventueel indien gewenst spoedig

De documentatie van deze woning wordt verstrekt via een Move account. Nadat u een bezichtigingsafspraak hebt ingepland, ontvangt u hierover een (activerings) email. N.B. Biedingen kunnen alleen worden uitgebracht via het Move account.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.nl

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Kenmerken


Aanvaarding

Prijs € 1.165.000 k.k.
StatusBeschikbaar
AanvaardingIn overleg

Bouw

Soort woonhuisHerenhuis, Tussenwoning
Soort bouwBestaande bouw
Bouwjaar1906
Onderhoud binnenGoed
Onderhoud buitenGoed
BijzonderhedenBeschermd stads of dorpsgezicht

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte225m2
Perceeloppervlakte205m2
Inhoud850m3

Indeling

Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal verdiepingen3
VoorzieningenMechanische ventilatie, TV-Kabel, Dakraam

Energie

EnergielabelA
IsolatieDubbel glas
Warm waterC.V.-ketel
VerwarmingC.V.-ketel
KetelAtag Blauwe Engel (2012, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

LiggingAan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging
Balkon Ja (1)
TuinAchtertuin
Achtertuin30m2, 500x600cm
SchuurInpandig

Locatie

Interesse in deze woning?

Neem contact op voor het maken van een afspraak.
Bel 070 324 55 66, of maak gebruik van onderstaand formulier.